Ispatalı Meryem Almacı, tekrar Flaman Yeşiller Partisi Genel Başkanı seçildi..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERYEM ALMACI, tekrar Flaman Yeşil Partisi (GROEN) Genel Başkanı seçildi..
Seçilme başarısını sahneye davet edildiğinde, bir çığlık attı ve gülerek  yaşadı..
Girdiği bu yarışta, partili üyelerin  yüzde 53,2’sinin oyunu almaya başardı.. Arkadaşı, yani yardımcısı Dany Neudt’de bu yolda kazananlardandı..
Rakiplerini bu yarışta saf dışı bırakan Türk kadını Meryem Almacı, aslen Isparta Yalvaç İlçesi’nden Belçika’ya gelmiş bir göçmen ailesinin kazı..
Belçika’da okudu, öğretim üyesi oldu, sonra siyaseti seçti..
Flaman Yeşiller Partisi (GROEN)merdivenlerini bir, bir çıktı..
Onun başarısı Belçika Türk Toplumu arasında çok konuşulmadı..Zira o polemiklerden uzak, işine baktı, siyasetini yürüttü, partisinin geleceğini baktı ve partisini bu günlere taşıdı..
Onunla bu yolda olup, geri dönenler oldu..
Yani başaramayanlar..
Ama Meryem Almacı, tuttuğunu kopardı..
Mecliste önemli çalışmalara imza attı, sesini duyurdu..
Belçika’nın Flaman bölgesinde  Flaman Yeşiller Partisi Genel Başkanı olmak öyle kolay mı?
İşte Meryem Almacı, bunu başaranlardan biri..
Demek ki, sabırlı, çalışkan, güvenilir olursan, açılamayacak kapılar yok..
Kimse masal okumasın!?..
İşte Belçika’da çocuklarınıza gösterilecek bir siyasi ideol daha var..
Adı mı; Meryem Almacı…
O cesaretin, yeni ufuklar aralamanın, yeni politikalar üretmenin kahramanı elbet..
Tebrikler Meryem,tebrikler..

Meyrem Almaci is na twee stemronden herkozen als voorzitter van Groen
De leden van Groen hebben Meyrem Almaci herkozen als voorzitter van de partij. Haar running mate Dany Neudt wordt ondervoorzitter. Ze nam het tijdens de verkiezing op tegen Björn Rzoska en Christophe Steyaert, de ondervoorzitter van Groen in Brugge. Almaci haalde 53,2 procent van de stemmen op het ledencongres.

eyrem Almaci volgt zichzelf op als voorzitter van Groen. Op het ledencongres van Groen in Brussel haalde Almaci samen met haar running mate Dany Neudt 53,2 procent van de stemmen. Neudt wordt de ondervoorzitter van de partij.

Er waren drie kandidaten voor het voorzitterschap van Groen. De leden van de partij konden kiezen tussen Meyrem Almaci, Björn Rzoska (fractieleider Groen in Vlaams Parlement) en Christophe Steyaert, de ondervoorzitter van Groen in Brugge.

Björn Rzoska nam deel aan de verkiezingen met Rina Rabau. Christophe Steyaert vormde een tandem met Charlotte Storme.

Tijdens de eerste stemronde haalde geen van de kandidaten de vereiste helft plus een van de stemmen. In een tweede stemronde – waarbij gekozen moest worden tussen de twee best scorende kandidaten uit de eerste ronde – haalde Almaci het dus vrij nipt van Rzoska met 53,2 procent.

Björn Rzoska feliciteerde Almaci meteen na de bekendmaking van het resultaat van de stemming.
De 40-jarige Meyrem Almaci volgt zichzelf dus op als voorzitster van Groen. “Er is al heel veel bruin en grijs in ons politieke landschap. Aan ons de taak om helder groen te zijn. Ontzettend veel mensen zoeken vandaag hoop en kijken daarvoor naar ons. Het is aan ons om hen dat te bieden. Want wij zijn de partij van het goede leven”, zei Almaci.

De nieuwe ondervoorzitter Dany Neudt is 45 jaar oud en woont in Gent. Momenteel werkt hij als kabinetschef van schepen Bram Van Braeckeveldt in Gent. Het is zijn eerste mandaat op nationaal niveau, maar hij brengt alvast bakken ervaring binnen.

“Van Kif Kif tot het Gentse Arbeidspact, van directeur in de profit tot kabinetschef, ik werk graag achter de schermen en sta klaar om samen met Meyrem de partij naar nieuwe horizonten te brengen. Met ons project “Lef en hoop” zijn we alvast klaar voor de toekomst”, zei Neudt.

Almaci en Neudt bedankten de andere kandidaat-duo’s, en richtten hun blik op de toekomst. “Groen is uitgegroeid tot een middelgrote partij. We staan in het middelpunt van het politieke debat. We wegen! Mensen kijken naar ons voor rechtvaardigheid, goed bestuur en échte oplossingen. In deze dolgedraaide wereld moeten wij hen zekerheid en gemoedsrust geven.”
VRT,basın

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ispatalı Meryem Almacı, tekrar Flaman Yeşiller Partisi Genel Başkanı seçildi..